ОД УТРЕ ВЛЕЗ ВО СРБИЈА САМО СО НЕГАТИВЕН PCR ТЕСТ

loading...

„Странците кои доаѓаат во Србија од одредени земји ќе треба да има негативен PCR тест, не постар од 48 часа, одлучил српскиот Кризниот штаб. Одлуката важи граѓаните за Северна Македонија, Хрватска, Бугарија и Романија“, изјави за српската РТС епидемиологот Дарија Кисиќ Тепавчевиќ.

Исто така, било одлучено да се стопираат ограничувањата што важеле за граѓаните на Црна Гора. Сите мерки стапуваат во сила од утре.

Дарија Кисиќ Тепавшевиќ за РТС изјавила дека одлуката е донесена врз основа на проценка на тековната епидемиолошка состојба и трендот на зачестеноста на вирусот кај луѓето, што е забележано во последните денови.

Translate »