Купил стан од 50 квадратни метри на последниот кат: Кога видел што се крие на кровот, останал без здив

Погледнете како овој човек преуредил и максимално искористил 51 квадратен метар животен простор.

Ова е приказна за мал стан кој е преуреден така што овозможува комфор за повеќечлено семејство. Доколку поседувате стан од 50-тина квадратни метри, ова е пример како можете да го опремите да биде крајно функционален. 

Станот на последниот кат од повеќекатницата, му овозможил на сопственикот излез на кровот кој во овој случај бил преуреден во градина. Цел кров е дизајниран така што на него можат да се садат зеленчук и разни цвеќиња, додека станарите добиле простор за уживање.

Во овој случај, целиот станбен простор е поделен на спална соба, кујна и дневна соба, купатило, просторија за складирање и балкон.

Ваквите станови се наменети за живот со полни гради, без оптоварување.

Translate »