Фантастично овошје за чистење на жолчката, црниот дроб, крвта и бубрезите – го јакне имунитетот

loading...

За ова моќно овошје раскажува проф. д-р Бранислав Михајловиќ – Го чисти жолчното кесе, црниот дроб, крвта и бубрезите, го јакне имунитетот, срцето и нервите. Во продолжение можете да го слушнете неговото изложување во видео прилогот.

Малините имаат способност да ја јакнат слузокожата на органите за варење и да спречуваат инфективни болести како што е ангина, ларингитис, фарингитис, гастритис.чир на желудник и 12-палечно црево, колитис и др.

Во случаи кога постои оштетување на слузокожата (чир на желудник), создаваат филм кој делува антисептично, а под него се создава нов епител.

Антиоксидативната моќ на малините е за 50% поголема од моќта на јагодите, 10 пати поголема од онаа на доматите и 3 пати поголема од онаа на ковито. Антиоксидативната моќ на малините не се губи кога тие ќе се замрзнат или се приготват во вид на џем.

И малините имаат диуретично својство, поради што се препорачуваат во лекување на болести на бубрезите и мокрачните патишта, ревматични заболувања, артритис и болести кои се проследени со отоци.

Малини во мед: витаминска бомба за челичен имунитет

Translate »