Вучиќ за вакцините за Македонија: Што би вредело ако ние сме здрави, а соседите имаат проблеми?

loading...

Српскиот претседател Александар Вучиќ, утрово го коментира давањето на вакцини на Македонија. На новинарско прашање зошто го сторил тоа, Вучиќ одговори:

– Што би вредело ако ние сме здрави, а соседите имаат проблеми -рече Вучиќ, кој смета дека снаодливоста на Заев придонела да Србија даде 8.000 вакцини за нашата земја.

– А, кога да им помогнеме? Нормално, кога им е тешко. Тоа е снаодливост на премиерот Заев кој се бореше за својата земја да обезбеди вакцини. Тоа не само што е братски потег од наша страна, туку одговорност, и покажавме дека не живееме во затворен круг. Сигурен сум дека и тие кога би биле во иста ситуација, би ни помогнале нам – рече српскиот претседател.

Тој рече дека нема проблем Србија да помогне и на Албанија доколку биде потребно и го окарактеризираше како нормален однос.

Translate »