ДОСЕГА ГО ПРИЈАВИЛЕ ДЕВЕТ УЧЕНИЧКИ: Мика Алексиќ силувал и девојче од 10 години

loading...

Oткако српската актерка Милена Радуловиќ, го обвини за силување, познатиот драмски педагог и сопственик на школа по глума во Белград, Мирослав Мика Алексиќ (68), осомничен за сексуално малтретирање на девет ученички во неговата школа за глума, а како што се дознава, најмалата имала десет години кога ја силувал.

Осомничениот е обвинет, во периодот од 2008 до 2020 година, за вршење осум кривични дела силување и кривични дела недозволени полови дејства на штета на шест оштетени, од кои една е малолетна, кон другите оштетени дејствата биле извршени и додека биле малолетни и по полнолетството“, се наведува во соопштението на обвинителството.

– Ќе биде што ќе биде. Немам коментар – рекла сопругата на Алексиќ, Биљана Машиќ, професор на ФДУ.

– Милена има безрезервна подршка од семејството, но со обзир на тоа дека ова е почеток во оваа фаза на процесот, нема да даваме изјави, рекла мајката на Милена Радуловиќ, која прва го пријавила Алексиќ за силување.

Саша Боројевиќ, аналитичар и медиумски стратег, советник на претседател на Интренационална полиција открил дека не е редок случај на ФДУ да се случуваат вакви немили настани.

За време на денешното сослушување осомничениот негирал дега извршувал кривичнио дела кои му се ставаат на терет.

После сослушувањата, на Мики Алексиќ му е одреден притвор од 30 дена.

Translate »