МАКЕДОНЦИТЕ ГО ЗАПАЛИЈА СКОПЈЕ: Eве како регионот пишуваше за нас, сепак за Бугарите не постои само името Македонија (ФОТО)

loading...

Македонија денеска го живее сонот кој после долго време се оствари.

Европското првенство идната година во јуни, не е повеќе сон, тоа е реалност.

И додека целата земја славеше вчера до утринските часови кога пристигнаа нашите фудбалери, регионалните медиуми на големо и со радост пренесуваа за пласманот на Македонија на ЕП 2021.

Додека српските и хрватските медиуми не пренесуваа со нашето име Македонија и Македонците, сепак Бугарите никаде не изоставија да ја додадат „Северна“ во насловите, погледнете.

Translate »