Жените им порачаа на мажите што треба да престанат да прават во текот на сексуалниот однос

Годинава корисничка на „Reddit“ ги прашала жените кои се најголемите грешки кои што мажите ги прават во текот на сексуалниот однос, а полемиката опфатила над 1.000 жени.

„BuzzFeed“ собрал некои од одговорите на кои што жените најчесто алудирале.

Тоа се следните работи:

1. Искреност за своите потреби

„Бидете искрени кон личноста која што е покрај вас, за тоа што го сакате и што ви треба. Бев со човек кој што не беше искрен кон мене, а тоа воопшто не ми се допадна.

2. „Пронаоѓање ‘дупка’“

„Ме нервира тоа што мажите немаат трпение…“

3. Одржување брзина

„Кога ќе му кажам да продолжи, а тој го забрзува темпото“.

4. Премногу сериозност

„Ме нервира кога немаат волја да се смеат кога работите ќе тргнат на лошо“

5. Комуникација

„Недостаток на комуникација. Треба да се разговара со вашиот партнер“

6. Сопирање

„Кога ќе му кажам дека ќе доживеам оргазам тоа не значи дека треба да запре со тоа што го прави“

7. Галење

„Недостаток на галење го уништува сексот. Мразам нагли завршетоци“

8. Грубост

„Третирање на клиторисот“

9. Нечистотија

„Кога нема да одвојат две минути да се измијат таму каде што треба“

10. Губење ритам

„Промена на ритамот. Колку често сум била на раб да доживеам оргазам, а потоа тој го менува ритамот и ништо…“

Translate »