Меланија Трамп се прости со „Белата куќа“ (ВИДЕО)

loading...

Сè уште актуелната прва дама на САД, Меланија Трамп, ќе ја напушти Белата куќа за само два дена.

По тој повод, таа и се обрати на нацијата. Таа посочи неколку проекти што ги спроведе семејството Трамп во текот на последните четири години, и кога станува збор за обнова и одржување на Белата куќа.

“Во 2018 година, го завршивме првото комплетно реновирање на кралските бањи од 1950-тите. Исто така, го реновиравме претседателскиот лифт. Една година подоцна, започнавме повеќемесечно реновирање на подот на Источна соба. Кугланата исто така беше подложена на целосно реновирање во 2019 година и се надевам дека ќе биде во иднина простор во кој ќе уживаат сите што го користат, истакна Меланија.

Исто така, се осврна и на пандемијата на коронавирусот, но и на реновирањето на Цветот и градината. “Во текот на 2020 година, нашата земја претрпе уништувачка и неочекувана загуба на живот поради пандемијата Ковид 19. Бидејќи ова поглавје се приближува кон крајот, важно е да се препознаат многу луѓе и кабинети без кои мојата улога како прва дама не е можна”, рече Меланија. на сите вработени во Белата куќа кои и помогнаа за време на проектите на кои работеше.

Translate »