Ова е лекот кој секој доктор треба да го препорачува – бесплатен е, а прави чуда за здравјето на телото и мозокот

loading...

Бесплатен лек кој што ги уништува масните наслаги, го забрзува метаболизмот, го чува менталното здравје и вашиот грб.

Професор по експериментални истражувања на мозокот, Шејн О’Мар од колеџот Тринити во Даблин, како психолог и невронаучник се занимава со истражување на функциите на мозокот, вклучувајќи ги и стресот, меморијата, депресијата, како и одговорите на мозокот на социјалните, културните и политичките прашања.

Шејн О’Мар смета дека пешачењето е лек кој што секој лекар на пациентот треба да му го препорача, а и самиот професор ужива во пешачењето и на социјалните мрежи ги потсетува своите следбеници да се впуштат во долги прошетки.

О’Мар советува дека доколку долго седиме, треба да направиме пауза и да прошетаме. Телото не е создадено за седечки начин на живот – за него тоа е мачење, а телото ќе ви биде бескрајно благодарно доколку печашите.

Благодарение на пешачењето ќе ги исфрлите неповолните промени во мускулите, таложењето на масните наслаги и ќе го регулирате крвниот притисок, но ќе го забрзате и вашиот метаболизам.

„Кога одиме, состојбата во нашиот мозок почнува изненадувачки да се менува, стануваме когнитивно подвижни, а мозокот се активира. Во текот на пешачењето електричните ритами на мозочните неврони почнуваат да се активираат и забрзуваат. Различно дишеме, а мозокот и телото се подготвени за акција“, вели тој за „Metropolitan“.

„На сопствена штета ги занемаруваме бенефитите кои што можеме да ги добиеме од одењето – здравјето, расположението, способноста за свесното размислување. Многумина денеска живеат во целосно неприродно опкружување, затоа што поголемиот дел од денот го поминуваат пред малите екрани“, заклучил тој. 

А доколку болките во зглобовите ве спречуваат во активностите, тука е Алгасан.

Станува збор за препарат кој особено го препорачуваат германските фармацевти, и кој е најпродаван производ во аптеките во Германија. Ја отстранува болката во мускулите и зглобовите, ја поттикнува циркулацијата на крвта, ги опушта  мускулите, нема штетни последици по здравјето. Алгасан делува пријатно на целото тело. Масажата со овој природен препарат е благотворна, освежувачка, а пријатниот мирис овозможува релаксирачко телесно доживување кое опушта.

Translate »