Фотографии кои ќе ве мотивираат да огледувате зачини на терасата!

Бујното зеленило од растенија може да биде исто толку убав украс како и цвеќето, а сите ќе ви се восхитуваат и ќе ве прашуваат како ви успева. За успешен раст на растенијата со зачини, потребно е да знаете што им треба бидејќи секое растение бара одреден третман. На пример, на магдоносот му треба многу влага, додека пиперчињата не треба да се оплодуваат премногу.

10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон

Исто така, важно е растенијата да се засадат во саксии што имаат дупка на дното преку која ќе истекува вишокот вода. Редовно отстранувајте ги овенатите цвеќиња за да го поттикнете цветањето.

Ако растението се наоѓа на место каде што не добива дневна светлина најмалку четири часа на ден, најдобро е да го преместите. Исто така, растенијата треба да ги изберете и во зависност од тоа колку светлина има на вашиот балкон.

Ако ви треба дополнителен поттик да одгледувате свои растенија со зачини, овие фотографии ќе го направат тоа.

10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон
10 фотографии што ќе ве инспирираат да чувате зачини на вашиот балкон

Izvor Kafepauza

Translate »