Најнов изум- На две тркала на вода (Видео)

loading...

Велосипедот на вода ќе биде достапен на пазарот од следната година. “Манта 5”  е изум на двајца момци од Нов Зеланд и може да се користи и на морска и на езерска вода. Електричниот мотор кој е вграден во велосипедот може да ви овозможи возење во траење од 1 час. Развива брзина од 20км/час, но иноваторите велат дека работат на зголемување на неговата брзина.

Цената се уште не е позната.

Translate »