Стресот влијае на зголемување на проблемот со простатата! Како да си помогнеме

Новите истражувања покажуваат дека стресот е голем фактот кој предизвикува проблеми со простатата, и го забрзува нејзиниот раст и предизвикува проблеми со мокрењето. Од тоа не се поштедени дури ни мажите над 40-тата година.

Честото мокрење во текот на ноќта се јавува веќе по 40-тата година, а по 60-тата година секој втор маж го има овој проблем, што значајно го намалува квалитетот на живот. При често ноќно мокрење утредента станувате изморен, неволен за многу работи. А ако треба да патувате на подолга релација имате намалена концентрација, што ве става во ситуација ако имате интензивен работен ден, тешко да го издржите.

Честото мокрење е еден од сигналите за зголемена простата. Ваквата состојба ја отежнува нормалната функција на уринарниот систем и процесот на мокрење, го намалува либидото и потентноста, а сериозно го зголемува ризикот од појава на чести инфекции на мочниот меур, како и рак на простатата!

Која е причината за честото мокрење?

нормална простата

Зголемувањето на простатата или бенигна хиперплазија на простатата се јавува како резултат на промени во хормоните (тестостерон, дихидротестостерон и естроген) кои се случуваат со стареењето, особен по четириесетата година од животот, поради што доаѓа до неконтролиран и постојан раст на простатата. Со растот простатата започнува да врши се поголем притисок од долната страна на мочниот меур и едновремено го притиска и стега и мочниот канал кој минува низ неа. Како послдици на ваквот притисок на зголемената простата се јавува чувство и потребата за често мокрење, поради што мажите кои го имаат овој проблем се приморани да се будат и по неколку пати во текот на ноќта. Но заради стегнатиот и затворен мочен канал се јавува задоцнет почеток на мокрењето, слаб, тенок млаз на урината или капење, поради кое мочниот меур не може целосно да се испразни, што тера на повторна потреба од мокрење и го зголемува ризикот од бактериски инфекции на мочниот меур и уринарниот систем во целина. Заради хормонските проблеми, нарушената функција на простатата и зачестеното мокрење ваквата состојба исто така негативно влијае и на либидото и на потентноста на мажите, а со тоа и на појавата на депресија и нарушено психолошко здравје.

Дали има решение?

ПРОСТАТОЛ КОМПЛЕКС- претставува 100% природен препарат за одржување на здравјето и нормалната функцијата на простатата. Единствен препарат кој синергистички ги обединува најдобрите 7 билни екстракти и нутриенти со научно докажано дејство во одржување на здравјето и подобрување на функцијата на простатата. Научниците испитуваа десетици состојки и комбинации пред да ја откријат оваа неверојатна формула. Студија правена со слични состојки со случајно избрана група мажи на возраст од 50 до 70 години во период од 30 дена покажала намалување на честотата на мокрење доцна во ноќта за неверојатни 76%, додека протокот на урината се зголемил за дури 71%.

Редовната употреба на ПРОСТАТОЛ ќе ви обезбеди:

  • Значително намалена потреба од зачестено ноќно мокрење и можност повторно да уживате во непречен и цврст сон во текот на ноќта
  •  Подобрен протоко на урината, враќање на нормалниот, силен млаз за целосно и брзо празнење на мочниот меур
  •  Смирување на воспалението на простатата и постепено намалување на нејзината големина
  •  Подобрување на нивото на тестостерон, либидото и сексуалната функција
  •  Намалување на ризикот од појава на рак на простатата
  •  Намалување на ризикот од воспаленија и инфекции на уринарниот систем
Translate »