Револуционерни четки за заби со кои ќе заборавите на наслаги и кариес и ќе спречите крварење од непцата и парадентоза!

Со секојдневна употреба на четките за заби Мизуха исчезнуваат забните наслаги, крварењето од непцата, се зголемува превенцијата за појава на гингивит и парадентоза. Чудото од четки за заби, јапонските „Мизуха“ се употребуваат без паста, само со вода, делуваат антибактериски, уникатни се и даваат долготрајно чувство на чисто. Гарантираат темелно и ефикасно отстранување на забните наслагите и забниот плак, дури и од најтешко достапните места. Поседуваат јонизирачко и антибактериско дејство, допринесуваат за редуцирање на бројот на бактерии во усната празнина како и на самата четка.

„Мизуха“ четките за заби со кварц, се со најнова технологија на влакна од природна керамика „natural ceramics“  и оставаат силно чувство на чистота и ефект на полирани заби. Со нив наслагите полесно и побрзо се отстрануваат, а она што е интересно е дека е потребна помала количината на паста која треба да биде нанесена на работната површина на четката при четкањето. Притоа без оглед на тоа дали, колку и каква паста сте употребиле, на крајот секогаш го завршувате четкањето само со вода.


“Моќта на кварцот, негативните јони и инфраред ефектот, придонесуваат за беспрекорна нега, а пациентите кои користат ваков тип на четки, многу поретко имаат потреба од третмани на чистење на забен камен и наслаги”, вели Д-р Лилјана Бабамова од ПЗУ Бабамова.
Со овие четки имамe помалку наслаги, и нема кариес. Како дополна може да се користат и останатите средства, како што се употреба на забен конец, средства за иригација и водички за плакнење, вели овој наш реномиран стоматолог кој прв во земјава воведе иновативен метод на воздушна абразија со која кариесот се отстранува на комплетно безболен начин, со млаз од воздух и прашак, а може да се користи и кај деца и кај возрасни.
“Нема болка, непријатен звук, вибрации и стрес. Методата е многу конфорна, третманот релаксирачки. Освен ваквите придобивки, оваа метода го штеди здравото забно ткиво од прекумерно одземање, а влијае и на квалитетот на финалните изработки. Се третираат лезии, од површни до најдлабоки, а се овозможува и третирање на повеќе заби во една сеанса и тоа без употреба на анестезија. Истовремено праксата потврдува дека пломбите изработени со оваа метода, траат двојно подолго“ вели Д-р Бабамова.
Одењето на стоматолог веќе нема да се поврзува само со болка, туку со здрави бели заби и убава насмевка која позитивно делува на нашата самодоверба! Веќе немате основа за изговор! Tel: 02 244 4255

Доброто орално здравје дефинитивно води кон посреќен и поздрав живот. Потребно е барем два пати во годината превентивно да се посети стоматолог, и секако редовна секојдневна грижа за забите. Стоматолозите препорачуваат забите да се четкаат најмалку двапати дневно, по можност и после секој оброк, а четкањето да биде со квалитетна четка.

Translate »