Епл ќе отвори фабрика за Олед екрани

loading...

Епл“ планира да се проширува, во план е да отвори фабрика во која ќе произведува самостојно ОЛЕД екрани и така ќе ја намали зависноста од други компании.

Се зборува дека таа компанија може да биде доставувач и за идната генерација на Ајфони, но дека не оди се како што треба и „Ајфон 8“ може да доцни и два месеца, бидејќи „Самсунг“ не може да го постигне производството во погоните поради ограничен капацитет. Досега Олед екрани за новиот Ајфон и Епл произведуваше ,, Самсунг,,

Translate »