Внукот на Тито: Живеам како куче, во голема беда

loading...

Внукот на Јосип Броз Тито, Јошка за српските медиуми, зборувал за бедотијата во која се наоѓа.

Тој во интервју за српските медиуми открил како никогаш до сега не бил во потешка ситуација, тој прима само пензија од 18 илјади динари.

– Живеам како се снајдам. Во станот не уклучувам греење, се возам со автобус. Луѓето ме частат, ме канат на ручек, а мене не ми требаат 5 оброци дневно, доволен ми е еден. Но кого воопшто го интересира што сега живеам како куче, рекол Броз за српските медиуми.

Нагласи дека од пензијата плаќа алименатација за ќерката во изност од 2.800 динари, а неговата поранешна сопруга се продала.

Translate »