(Видео) Лукашенко со порака до Европа: Нема да дозволиме да замрзнете

„Нема да дозволиме Европа да замрзне. Ќе им помогнеме на нашите браќа, можеби ќе ни помогнат еден ден“ – рекол белорускиот лидер Александар Лукашенко додека сечел дрва.

Според него, Европа сега не бира – дали е тоа новогодишни елки или некое друго огревно дрво, „главно е да биде топло“.

„Мораме да размислуваме за тоа дека селаните и работниците добиваат (дрва), а не богатите. Главната работа е дека Дуда и Моравјецки (претседателот Анджеј Дуда и премиерот Матеуш Моравјецки) не смрзнуваат во Полска. Тоа се нашите соседи, можеби ќе се вразумат“ – рече претседателот на Белорусија.

Translate »