Прифатена оставката на Никола Груевски на седницата на ЦК на ВМРО-ДПМНЕ

loading...

Централниот комитет ја прифати оставката на Никола Груевски . Тој веќе не е лидер на ВМРО-ДПМНЕ. Договорено е вонредниот конгрес да се одржи на 23-ти декември во Валандово, кога  треба да се избере нов лидер на партијата.

Translate »