Пред новогодишно со Мишко Крстевски!

Боемчина и легенда на македонската естрада, Мишко Крстевски за Радар  ги открива своите професионални и лични планови.  Овој редок пеач , кој  можее  и умее да испее се, од добрата стара македонска песна до шансона, поп и рок,  секогаш бил вистинско освежување за нашата сцена. -“Ме инсирираат :The Beatles , Queen , Dire straits , Toto , Deep purple,  а од бившите простори:  Леб и сол , Дугме , Парни ваљак . Идоли никогаш не сум имал, но Хулио Иглезијас Оливер Драгојевиќ и Звонко Богдан ги респектирам и ги слушам со уживање”, вели Крстевски. Тој не сакаше да ни открие каде ќе настапува за  Нова Година, но во негов стил се пошегува.

На што работите во моментов?
-Моментално  работам на  проект од неколку стари македонски песни. Имам снимено 7, а во план се  уште   2-3 , кои наскоро треба  да ги снимам.  Се работи за пеење придружувано од гитара . Се надевам дека во првата половина на 2018 ќе се појави во етер.

Забавно, народно или староградско? Кој е изборот на  Мишко Крстевски?

-Сѐ од тоа што го наброја преферирам и уживам , но сакам да слушам и smooth jazz , и ми е криво што не научив да го свирам😎

Омилен сте кај женската публика, дали е до гласот или стасот?

-Благодарам на констатацијата дека сум омилен , но прашањето треба да и го поставите на женскиот дел од публиката.😀 . Огромен поздрав и респект до сите љубителки на убавата музика.
 
 Каде можеме да ве видиме во Скопје?

-Настапувам во “Градска кафеана” на ул.Максим Горки во центар. Секој петок и сабота. Од 18-ти до 30-ти, секој ден има предновогодишни прослави на фирми , а има и дневни прослави, ова е турбо период.😀

Планови за Нова Година?
– Немам договорено ангажман. Може вашиов прилог ќе помогне ако некој угостителски објект нема пејач а сака, ќе има провизија за вас ха ха ха…се шалам.
Неформално со Мишко Крстевски

Translate »