Руската амбасада и одговори на амбасадата на САД за Скопје

Руската амбасада даде решение за загадувањето во Скопје. Твитер беше алатката за комуникација помеѓу руската и американската амбасада каде што дискутираа за решението за загадениот воздух во Скопје.

Амбасадата на САД вчера праша „Кои се вашите идеи за почист воздух во Македонија?“ и објави фотографија од Амбасадата под која напиша дека загадувањето во Скопје било толку големо што одвај се гледала згрaдата.

„Сакаме да им помогнеме на нашите пријатели од американската амбасада кои бараат идеи за намалување на загадувањето на воздухот. “Турски тек“, напишаа од руската амбасада на Твитер.

 

Translate »