Нимиц следната недела во Скопје и Атина

loading...

Медијаторот во спорот за името Метју Нимиц од 29 јануари до 1 февруари ќе ги посети Скопје и на Атина, потврдуваат од канцеларијата за односи со јавноста на генералниот секретар на ОН.

„Посетата е дел од напорите на ОН да им помогнат на двете страни во изнаоѓање на взаемно прифатливо решение за спорот за името“, наведуваат од канцеларијата за односи со јавност.

Translate »