Зелени вертикални градини во Македонија-нов тренд во ентериерното уредување

loading...

Не постои полесен и подобар начин за работа, релаксација или опуштање, од престој во уреден хармоничен простор!

Нашата радост е поврзана со сетилото за вид и мирис кои најдиректно влијаат на нашето однесување и енергија. Токму затоа доколку во својата потесна околина креираме зелена оаза која е хармонично уредена, сме обезбедиле одлични услови за работа.

Не е случајно зошто источните народи толку многу време посветуваат на хармоничното уредување на својата околина, а јапонските градини претставуваат едни од најпосакуваните места за релаксирање. Ги уредуваат работните простории, како и екстериерот опкружувајќи се 100% со природа.

Јапонија е можеби далеку, но зелените вертикални градини и декорации се достапни и во Македонија. Благодарение на Flowercity.mk можете уникатно да го декорирате вашиот простор, независно дали се работи за канцеларија, хотел, кафуле или сопствен дом.

Станува збор за вертикални градини направени од природни стабилизирани растенија, што подразбира аплициран мов, бршлени, листови, папрат и цвеќиња на дрвени панели, а кои можат да се постават на било кое место во просторот. Декоративни растенија (100% природни, но не живи) кои се долготрајни, кои не бараат одржување, нахранување, наводнување ниту пак светлина. Треба само да се внимава да не се изложуваат на сончева светлина, ниту пак да се инсталираат над радијатори, ниту пак под клима уреди.

Ако сакате зеленило, во простор каде  ни кактуси не успеваат, тогаш https://flowercity.mk/ е вистинското место за информирање.

Предности на зелените градини:

-го разубавуваат просторот

-нема потреба од одржување, освен повремено чистење на прашина

-не одземаат од просторот

-не бараат знаење за нивно одржување

-имаат гаранција од 5 години

-поднесуваат големи осцилации во температурата

-нема потреба да се плашите дека не овенат

Translate »