Кремаст десерт со банана лесно за подготовка
СОСТОЈКИ ЗА КОРА:
- 4 јајца
- 4 лажици брашно
- 3 лажици шеќер
- 1 прашок за печиво
- 2 лажици какао
- 3 лажици масло
СОСТОЈКИ ЗА КРЕМ:
- 2 пудинга од ванила
- 600 мл млеко
- 10 лажици шеќер
- 10 лажици маргарин
- 250 гр изгмечена банана
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
- Жолчките разматете ги со шеќер, масло, брашно, прашок за печиво и какао прав.
- Направете снег од белки и спојте го со смесата од жолчки. Печете околу 25 минути на 180 степени. Кога кората ќе биде готова прелијте ја со 150 гр шеќер и вода.
- За кремот згответе пудинг во 1/2 л млеко со 4 лажици шеќер. Оставете да се излади, а за тоа време разматете маргарин со 4 лажици шеќер во прав и банана.
- Кремот прелијте го преку кората, а преку кремот прелијте чоколадна глазура од 100 гр чоколадо, 1 лажица шеќер и 50 гр маргарин.Gotvi.mk