Направете вкусни ќофтиња со кашкавал
фото: Migusto.mk
СОСТОЈКИ:
- 500 гр. мелено месо
- 3 парчиња тост леб
- 1 дл. млеко
- 1 јајце
- 1 главица кромид
- магдонос
- кашкавал
- зачини
НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:
- Се сече тост лебот на ситни коцки и се потопува во млеко. Вака нека стои барем половина час.
- Се сече кромидот, се меша кога ќе омекне лебот со него, со меленото месо, магдонос, јајце и зачини по вкус ( сол, бибер, вегета, црвен пипер).
- Се остава смесата половина час, па се прават мали ќофтиња, во секое се става кашкавал на средина ( количина по избор во зависност од тоа колку сте љубител на кашкавал), и се стискаат да не тече.
- Се пржат на загреано масло.
- Супер се за со компири или друг ручек.Gotvi.mk