Одмазда за Сораја: На белградската старлета Тамара Ѓуриќ ѝ е забранет влез во Црна Гора

loading...

Откако Србија ја протера црногорската старлета Сораја Вуќелиќ, Подгорица   реши да воведе реципроцитетни мерки. На учесничката на риелити шоуто” Фарма”, Тамара Ѓуриќ,  ѝ е забранет влез во Црна Гора бидејќи претставува безбедносен ризик.

Старлета Тамара Ѓуриќ беше сведок на убиството на криминалецот Лука Радуловиќ ,во центарот на Белград

 

Причина е нејзината  врска со еден од најмоќните луѓе на познатиот црногорски “шкаљарски ” криминален клан, кој оперира и на територијата на Србија. Српските медиуми објавија дека Тамара не е единствена  дама  на црногорската црна листа на која  се наоѓаат 100 имиња, меѓу кои и други сопруги и љубовници на познати  криминалци.

Кланот ”шкаљарци” e прочуен по бројните ликвидации, рекетирања и трговија со наркотици, а повеќето од членовите на оваа група се од Котор.

Translate »