Помор на ајкули на францускиот брег (Видео)

loading...

На бреговите на Бретања, на западот на Франција, најдени се најмалку 450 пцовисани ајкули, долги од 80 цм до 1,50 метар.

Рибите биле заплеткани во рибарски мрежи. Локалните власти случајот го пријавиле во полиција.

Службите укажуваат дека најверојатно се работи за забранети мрежи што предизвикало вистинска еколошка катастрофа.

Translate »