Зовриени страсти пред Собранието

loading...

Пред Собранието на Македонија се одржува протест против Договорот за решавање на македонско-грчкиот спор за името и стратегиско партнерство. Протестот е организиран преку социјални мрежи.

Насобраните граѓани го блокираа булеварот „11 Октомври“ пред собраниската зграда, пред која е поставен полициски кордон.

Бараат  граѓаните да одлучуваат за својата и иднинатата на државата.

Учесниците во протестот извикуваат пароли „Македонија, не го даваме името“ и пејат патриотски песни.

 

Translate »