Камиони пропаѓаат во асфалтот на температура од 33 степени

loading...

 

 

Жителите на Њубари, Англија  , останаа шокирани кога  открија дека тркалата на камионот за ѓубре потонале  во омекнатиот афалт, на температура од 33 степени.

 

На 33 степени се топи асфалтот

 

Ваквото жешко време е невообичаено за Велика Британија,  а високите темепратури се своевиден рекорд. Метеоролозите предвидуваат дека ваквото топло и сувво време ќе продолжи и за време на викендот.

 

Британците го користат сонцето

 

Фаќање боја на британските тревници

 

Најмногу профитираат пабовите.  Газдите предвидуваат дека утре, во сабота, ќе се продадат над 8 милиони кригли пиво, а профитот  ќе се зголеми за дополнителни  24 милиони фунти , во однос на  вообичениот промет.

Редица за билети за Вимблдон, некои дојдоа подготвени
Translate »