Никола Тодоров: Јас лично ќе излезам на референдум

loading...

,,Македонија мора да биде дел од НАТО . ВМРО не смее да бојкотира. Јас лично ќе излезам на референдум, ќе гласам за НАТО и ЕУ , но против договорот. Моето срце не ми дава да гласам за договорот,, рече Никола Тодоров.

На дебатата на тема „Дебатираме за НАТО“ во организација на Инфо центарот за евроатлантски интеграции, со поддршка на Министерството за надворешни работи и амбасадата на Холандија, Тодоров кој беше најавен како адвокат кажа дека ВМРО-ДПМНЕ не смее да го бојкторира референдумот.

„Македонија мора да е дел од НАТО и јас сакам да ја видам Македонија како дел од Алијансата. Во рамки на тоа е и мојот став. Јас го разгледав ставот на партијата во однос на референдумот и имам право да одлучам како сакам. Не излегувам од ставот на партијата, напротив сметам дека мојот став е во рамки на партискиот став. На овој референдум јас ќе излезам и ќе гласам „за“ ЕУ и НАТО, а „против“ договорот. Некој ќе рече нема такво прашање, јас ќе речам има. Се ми е јасно, јасен ми е контекстот, јасно ми е дека мораме да бидеме членка на НАТО, потоа и на ЕУ. Јасен ми е и регионалниот контекст“, рече Тодоров.

 

Translate »