Откритие кое ги руши досегашните сознанија:Во Турција се откриени вдлабнатини во камен од тркала стари 14 милиони години

loading...

Во Турција се откриени вдлабнатини и траги во камен стари 14 милиони години.

Долж Фригијската долина во централна Турција се наоѓа неверојатен археолошки локалитет кој ја руши класичните теории кои денес ни се познати.

Трагите и вдлабнатините до 1 метар откриваат една застрашувачка теорија – напредна цивилизација или посетители од Вселената биле присутни на Земјата пред 14 милиони години.

Како што може да се види на фотографиите, овие линии се видливи и на сателитските снимки и делуваат навистина таинствено.

Фригијците се појавиле во Анадолија во 11. век пред нашата ера,  а таму се населиле од Тракија. До 8. век пред нашата ера нивната цивилизација биле во процвет, и тоа во близина на градот Гордион ( на чие место денеска се наоѓа селото Јасихуџук). Нивниот најпознат владетел бил кралот Мида.

Translate »