ФОЈА совети: Tрите најдобри билки прочистувачи за секој дом

loading...

Доколку сте тип на личност која купува растенија за домот само затоа што ви се допаѓаат, имаме лоши вести за вас – не сите видови на цвеќиња успеваат во исто опкружување.

Една од причините за тоа е што просториите во вашиот дом се исполнети со различен извор на светлина. Затоа, експертите од “FOJA” издвојуваат три билки кои можат да се прилагодат во вашите животни простории. Секако во градинарскиот центар ФОЈА можете да одберете од големата понуда и на зимзелени декоративни растенија, кои идеално ќе се вклопат во секој двор или тераса.

Ѓаволскиот бршлен е идеален за вашето купатило, бидејќи го навлажнува и прочистува воздухот од токсичните честички, што е посебна добробит во претстојните зимски денови. Ова растение бара сенковито но светло место и редовно полевање.

Фикусот бенџамин ги отстранува токсините и ја зголемува количината на кислород па заради тоа би требало да го чувате во спалната соба. Освен тоа, тој има интересен изглед и е едноставен за одгледување. Со тоа што оваа билка се чува на подот, избегнувајте ја доколку имате подно греење.

Дрвото на парите или “Crassula ovata” симболизира среќа, па затоа се препорачува да ја чувате во ходникот каде се поздравувате со луѓето кои влегуваат во вашиот дом. Растението може да достигне висина и до еден и пол метар. Според Фенг шуито, ова растение носи пари и ја привлекува енергијата на богатството.

Translate »