Во Македонија заврна снег

loading...

Падна првиот снег во Македонија, иако се создаде тенка снежна покривка, на само еден ден пред крајот на календарското лето-објави порталот Метеопро.
Снегот падна на еден  од највисоките планински врвови во земјата –  Пелистер.

Најверојатно веќе утре наутро нема да има ниту трага ниту глас од овој снег, но за да не помине незабележано ни помогна Јонче Илиевски кој ни испрати неколку фотографии од врвот на Баба планина.Многу е веројатно дека снег има и на другите планински врвови над 2400 метри долж  западната планинска трансверзала-пишува Метеопро.

Translate »