Зошто Карпош е една од најзагадените општини во Македонија?

Загадувањето на воздухот стана евергрин-тема во земјава. Станавме први во Европа по неквалитетен воздух, а освен незначителни мерки што ги презема власта во зимските периоди, ништо поголемо не се прави. Екипата на „ФоТон“ на мкд.мк го сними прилогот „Зима, лето, пролет, есен: загадувањето си тера, во Карпош е најстрашно“, во кој во нешто повеќе до пет минути се дијагностицираат важни проблеми што Карпош ја прават најзагадената општина во Скопје.

 

видео

https://www.youtube.com/watch?v=1t7uemAZo_8

Translate »