Приказната на Тони: Како спречив појава на рак на кожата

Акнитична кератоза (деформирање на клетките на кожата) е проблем со кој се соочуваат некои луѓе. Еден од нив е и 45 годишниот Тони Кератосис кој раскажува како  проблемите со кожата можат да влијаат на квалитетот на животот, но и дека со соодветна нега може да се надминат проблемите. Тој го сподели своето искуство со Еуцерин, мединска козметика која е креирана според потребите на потрошувачите, за вистинските луѓе, за секој еден од нас, за сите оние луѓе со реални проблеми.

Откако се сеќавам отсекогаш сум имал проблематична кожа отсекогаш. Како мал имав егземи, често горев на сонце. Кога бев тинејџер ми се појавија акни, многу лоши акни. Требаше да одам во болницата за лекување. Подоцна почнав многу да горам и на сонце, особено кога играв голф, фудбал или нешто друго на отворено.

Отсекогаш сум бил во конфликт со мојава кожа, најмногу затоа што сакав исончан тен на лицето!

Да раснеш во 80-те и 90-те беше поразлично од сега, бидејќи тогаш немаше производи за заштита од сонце. Сега, ако сакаш да потемниш, можеш тоа да го направиш со користење на солариум. Но во 80-тите и 90-тите како млад маж, кога сакаш да изгледаш добро и да ги импресионираш девојките, ги занемаруваш предупредувањата и не нанесуваш заштита од сонце. Тогаш започнуваат проблемите!.

Сонцето имало такво влијание на кожните клетки на моето лице, што добив актинична кератоза – клетките беа деформирани и не можат да се регенерираат, стануваат канцерогени и тоа е состојба пред карцином. Ако не ја третираш, предизвикува рак на кожата. Дедо ми почина од рак на кожата, мајка ми го имаше истото. Наследно заболување е!.

Многу емотивна состојба, претпоставувам затоа што дедо ми почина од него, a мајка ми го имаше. Беше нешто што се обидов да го негирам, си велев дека тоа на мене никогаш нема да ми се случи. И, да, беше голем шок. Тоа беше нешто на што требаше навремено да обрнам многу внимание, за да не си создадам посериозен проблем.

Заштитата од сонце е важна. Треба да се мачкам апсолутно секој ден. Очигледно е дека ако сакам да сум надвор и да спортувам на отворено, многу е важно да го почитувам сонцето. Во денешно време да се намачкам со крем за заштита од сонце е толку нормално, колку што е облекување и облека. Тоа е дел од мојата секојдневна рутина.

Убавината на производите на Eucerin коишто ги користам, факт е дека се многу лесни за употреба и за нанесување. Претходно кога ставав крем со висок заштитен фактор од сонце, имав чувство дека се мачкам со урда. Производот беше толку густ, што изгледав блед и болен. Но сега е многу полесно. Воопшто не го чувствувам кремот за заштита од сонце кога играм голф или кога едноставно си го живеам животот. Истовремено е и едноставно и практично.

Translate »