Глукоманан-сложени јаглехидрати кои даваат чувство на ситост и го намалуваат внесот на дополнителна храна и калории

Напорното вежбање и гладувањето некогаш не даваат резултати за намалување на телесната тежина. Се јадосуваме дека и покрај вложениот напор не можеме да имаме совршено тело  како холивускките ѕвезди. Но, не очајувајте ѕвездите на Холивуд користат разни состојки кои им помагаат во процесот на одржување или намалување на тежината.

Една е од нив е Глукомананот, а кај нас ја има во производите на Натура Терапи.

Тоа се сложени јаглехидрати, поточно растителни влакна од коренот Коњак кои не се дигестибилни за човекот, што значи не може да ги разложиме и од нив да екстрахираме шеќери и енергија. Тие имаат 0 калории.

Растителните влакна глукоманан се способни да ги врзат молекулите на водата со тежина до 50 пати од сопствената тежина. Тоа е многу важен ефект бидејки на тој начин тие апсорбирајки ја водата во желудникот и цревата се зголемуваат, нараснуваат правејќи еден вид желатинска маса која го пополнува просторот давајќи чувство на ситост и намалувајќи/ограничувајќи го внесот на дополнителна храна и калории. Исто така, оваа смеса ја успорува и намалува дигестијата и апсорпцијата на шеќерите и мастите со што и на втор, паралелен начин прави редукција на внесените калориите. Трето и не помалку важно е што глукомананот помага навремено да се движи храната низ цревата и навремено и редовно елиминирање на отпадните материи за превенција од опстипација. И на крај може да се каже дека Глукомананот е достапен во продуктот Слим Фибер, а за најдобри ефекти во регулирање на тежината и детоксикација на цревата се постигнува во комбинација на Слим комплекс.

Слим Комплекс и Слим Фибер е единствен природен, дуален систем за да се ослободите од вишокот на килограми за само 10 дена. По природен пат, без тешкотии, без гладување и физички активности за кратко време!  Производот е за лица над 15 год, не за доилки (пред 6 месеци), трудници, лица со дијабетес (доколку имаат хипогликемии), лица со колитис или други воспаленија на цревата, или лица кои се алергични на некоја од состојките. Повеќе инфо на 070 230 720.

Translate »