4 СОСТОЈКИ КОИ ЌЕ ВЕ ОСЛАБНАТ ЗАГАРАНТИРАНО!

Летото со сите свои убавини е во полн ек. Искористивме денови од стар одмор, а веќе го планираме новиот! Но, и овој пат ја имаме истата загриженост, односно вишокот килиграми и емоционална состојба со неодолива желба за храна или постојан стрес кој ве тера постојано утеха да барате во храната? И повторно си го пoставуваме прашањето: Како да го намалите вишокот килограми по природен пат без напорни физички активности или без  гладување!

За среќа науката оди напред многу брзо и окрива нови сознанија кои можат да помогнат во процесот на регулирање на тежината и контрола на неодоливата желба за прекумерно јадење. Според најново Американско истражување, во кое се испитувани над 100 различни намирници, состојки и видови храна, откриено е дека постојат неколку природни состојки кои доколку се конзумираат претставуваат ефикасно природно решение за сигурно и безбедно намалување на вишокот килограми.

Кои се тие состојки и како тие влијаат?

Екстракт од јаболков оцет

Истражувањата потврдуваат дека има силно антиоксидативно дејство и способност за регулација на метаболизмот на јаглехидратите на неколку начини. Го стимулира нивното оптимално искористување и согорување во телото за енергија, со што спречува тие да се претворат во масти и да се таложат на телото.

Екстракт од цимет

Потврдено ја зголемува ситоста, намалувајќи го чувството за глад и потребата од внес на храна. Ја флуидизира крвта, го намалува холестеролот, и ја елиминира надуеноста.

Екстракт од зелено кафе

Го забрзува метаболизмот, со што стимулира поголемо согорување и трошење на шеќерите и мастите. Воедно позитивно влијае на работата на ензимите во црниот дроб, намалувајки го ослободувањето на гликоза во крвотокот која лесно се претвара во масти и складира во телото, со што помага во намалувањето на мастите и регулација на тежината. Зеленото кафе исто така ја стимулира детоксикацијата и чистењето на црниот дроб и цревата со што го олеснува процесот на слабеење, а помага и во одржување на здравјето на колонот и организмот од оксидативен стрес.

Глукоманан

Растителните влакна (фибер) од коренот Коњак, Глукоманан имаат научно докажана способност да врзат молекули од водата и до 50 пати од сопствената тежина. Со внесување во организмот глукомананот создава желатинска смеса која ја собира водата и се шири, давајќи чувство на ситост и елиминирајќи ја потребата од внес на храна. Воедно овие растителни влакна ја успоруваат функцијата на дигестивните ензими, што помага да се намали дигестијата и самото претварање на јаглехидратите и мастите во масни наслаги. Го активирате согорувањето и топењето на наталожените масни наслаги и го подобрува процесот на детоксикација и елиминација на отпадните материи од телото.

Токму во производите Слим Комплекс и Слим Фибер сите овие состојки се оптимално достапни и во концентрирана форма овозможуваат природно решение за безбедно намалување на вишокот килограми. Тајната на овој дуален систем е во оптималната комбинацијата од екстракти од: цимет, јаболков оцет и зелено кафе, кои заедно со глукомананот ќе ни помогнат да се ослободиме од вишокот на килограми за само 10 дена. По природен пат, без тешкотии, без гладување и физички активности за кратко време!

Истовремено е многу важно да ги намалиме додадените шеќери, пред се засладени пијалоци и слатка храна, чоколади, бисквити, а да внесуваме повеќе овошје и зеленчук, јаткасти, целозрнести житарки и мешунки во вашата исхрана. Да управуваме со стресот, да воспоставите ритуали на релаксација.

Употребата на двата производи Слим Комплекс и Слим Фибер одеднаш обезбедува единствено синергистичко и комплементарно дејство кое овозможува лесно и природно намалување на килограмите без потреба од физичка активност или гладување. Најдобро е да се користат 1 капсула Слим Комплекс + 1 капсула Слим Фибер пред секој оброк. Доколку се користи 3 пати на ден сигурно се слабее, без физичка активност или диети бар 2-3 кг за 10 дена или 3-5 кг за 14 дена.

Одбери Слим комплекс и фибер од Натура Терапи

Слим комплекс и фибер можете да го нарачате онлајн: Slim Kompleks + 2X Slim Fiber Set (naturatherapy.mk)

Translate »