Патување – Најдобриот подарок кој  можете да си го подарите

Брзото темпо на живеење, стресот, работните обврски, немањето доволно време за себе, дефинитивно истоштуваат и наметнуваат потреба од време на време да застанете и да ги наполните батериите. А не постои подобар начин за релаксација од барем неколку дневно патување на омилена дестинација. Тоа се моменти на кои се сеќаваме во текот на целата година, па и подолго, кои ги шират нашите видици, и ја збогатуваат нашата душа. Патувањата ни ги овозможуваат најдрагоцентите моменти во нашиот живот. Треба само да се има авантуристички дух, ентузијазам и желба.

Покрај желбата да избегаме и да се одмориме од сивилото на секојдневието  и да ги обогатиме нашите спомени со нови искуства, еден од поважните фактори за незаборавно патување е и добрата организација. План на патување, места кои ќе се посетат, листа на активности, и секако обавезно пред тоа да се извади патничко осигурување од Кроација Осигурување. За однапред да се осигураме дека потребниот одмор или желбата за авантура ќе бидат на вистински посакуваното ниво, и дека ништо нема да ни го расипе одморот.

Кроација Осигурување“ е една од најголемите и најдоверливите осигурителни компании во Македонија која со години наназад успешно се занимава со дејноста и која претставува вистински избор доколку сакате безбедно и сигурно патување и поддршка при несакани случувања.

Патувањата во странство носат убави моменти, но секогаш постои ризик да се случи некој непредвиден и непосакуван настан. Токму од тие причини патничкото осигурување ве штити од одредени финансиски ризици и загуби и овозможува пристап до услугите за помош каде и да се наоѓате низ светот.

Овие загуби можат да бидат помали, како изгубен багаж, или позначајни, како откажување на патувањето во последен момент или итна медицинска помош во странство. Полисата за патничко осигурување на Кроација овозможува заштита и сигурност во текот на привремениот престој во странство и гарантира покривање на евентуалните трошоци во случај на неопходна медицинска помош поради незгоди и несакани настани. 

Ги препорачуваме пакетите од понудата Blue Travel од Кроација со вклучено покритие за Ковид-19. Патувајте било каде во светот, целосно ослободени од грижите! Осигурувањето може да се купи брзо и едноставно онлајн преку moja.croatia.mk или на mail contact@crosig.mk или телефонски на 15 599.

Translate »