Новите протеински барови на Виталиа вистински хит на PLMA Амстердам 2023

Виталиа и оваа година учествуваше на меѓународниот трговски саем PLMA, Амстердам меѓу лидерите во индустријата за здрава храна и се претстави со својата нова иновативна линија на протеински производи прилагодена на современиот начин на живот и на потребите на модерниот потрошувач.

Според Пеги Дејвис, претседателка на PLMA, интересот околу овогодинешниот PLMA беше огромен. „Горди сме што и оваа година PLMA е местото каде што можат да се истражуваат нови бизнис можност и во категориите на храната и надвор од неа, и каде што сегашните партнерства можат да се прошируваат и растат“, изјави Дејвис.
Посетителите покажаа посебен интерес за функционалноста на производите на Виталиа, начинот на нивна консумација, состојките кои ги содржат, но и современиот дизајн кој особено влијае на изборот на потрошувачите.


Како учесник на овој престижен настан, Виталиа ги претстави и своите најнови протеински барови. Секој бар содржи 35% протеин, што ги прави овие барови идеален избор за оние кои стремат кон остварување на успешни фитнес резултати и одржување на активен животен стил. Баровите содржат три типа на протеин – млечен протеин, колаген и протеин од сурутка изолат – што гарантира квалитетен внес на протеини, комбиниран со неодоливи вкусови.
Новите протеински барови Виталиа се внимателно формулирани за да се усогласат со потребите на потрошувачите кои се грижат за сопственото здравје. Тие се без додадени шеќери и богати со влакна, промовирајќи го дигестивното здравје и обезбедувајќи одржлива енергија. Дополнително, тие се збогатени со магнезиум, витален минерал кој поддржува различни телесни функции, вклучително и мускулна и нервна функција.
Во сегментот New Product Expo, компанијата се претстави и со нова Пребиотик линија. Со длабоко разбирање за важноста на дигестивното здравје, Виталиа има за цел да им обезбеди на потрошувачите ефективни решенија за поддршка на нивното здравје и целокупната благосостојба.
Пребиотиците играат клучна улога во негување на корисни бактерии во нашиот дигестивен систем, промовирајќи здрава цревна микрофлор. Со селективно стимулирање на растот и активноста на овие корисни бактерии, пребиотиците помагаат во одржувањето на дигестивниот баланс, го зајакнуваат имунолошкиот систем и ја подобруваат апсорпцијата на хранливи материи. Препознавајќи ги значајните придобивки од пребиотиците, Виталиа разви линија на Пребиотик производи кои им олеснуваат на потрошувачите да ги вклучат овие основни компоненти во нивната секојдневна рутина.
Оваа година, повеќе од 2600 учесници и 15,000 посетители од 125 различни земји имаа можност да погледнат нови производи, да се запознаат со идните трендови и да ги прошират нивните бизнис мрежи.

Translate »