Генијален трик за да не ве болат нозете на штикли

Дали нозете ве  болат додека носите високи потпетици? Еве едноставен начин да се реши овој проблем!

Со овој  навистина користен трик можете да си  ја олесните болката што ви ја носат  штиклите.

 

Прво и основно,  ви треба треба  леплива лента, по можност  медицинска или безбојна лента.

Завиткајте го  вториот и третиот прст на нозете и  пробајте како функционира.

 

 

Има нерви кои се спуштаат до вториот и третиот прст и кога ги носите високите штикли, овие нерви се затегнуваат. Со лепење на  прстите ќе помогнете да се намали тензијата и болката во нозете.  Сепак, трикот не е долгорочно решение, бидејќи постојаното носење  високи потпетици може да има лоши последици за вашето здравје. Затоа, бидете мудри и одморете ги нозете од време на време со  ниски и удобни кондури  бидејки тоа тие го заслужуваат!

 

Translate »