Прегладнета поларна мечка на земја без мраз-потресно ,,National geographic,, видео

loading...

Со зголемувањето на температурите и топењето на мразот, поларните мечки го губат пристапот до главниот извор на нивната исхрана-фоките. Гладни и истоштени, тие се принудени да талкаат во човечки населби за секој извор на храна. Хранењето на поларните мечки е незаконско. Доколку не нашла друг извор на храна, оваа мечка најверојатно имала уште неколку часа за да живее.

Оваа изгладнета поларна мечка била забележана од фотографот на National geographic, Пол Никлен додека бил на експедиција на Бафинските Острови.

 

https://video.nationalgeographic.com/video/news/171207-polar-bear-starving-iceless-land-vin-spd?cs=featured

Translate »