Британски шеф ја открива тајната на совршените колбаси

loading...

Колбасите можете да ги приготвите на скара, во тавче или пржени на тиган. Зависи какви ги сакате. Познатиот британски готвач вели дека колбасите најчесто погрешно се приготвуваат,  на силен огин и набрзина. За да се извлече најдоброто од нив, тие треба да се печат или пржат на тивко , триесетина минути,вели познатиот Вај шеф. ” Немојте да се плашите дека колбасите ќе станат тврди или ќе се исушат, напротив со подолга термичка обработка ќе се карамелизираат и измешаат вкусовите и  ќе бидат превкусни”, советува Британецот. Тајната состојка за колбасите да бидат поубави е да додадете путер при пржењето, вели готвачот. Но , треба да вимавате каков путер ќе ставите, избегнувајте солен бидејќи солта ќе се кристализира. Ставајте само обичен путер.

Translate »