Црвените линии на Владимир Милчин-Фејсбук статус

loading...

Режисерот и извршниот  директор на Отворено општество-Македонија , Владимир Милчин,  на фејсбук статус ги напиша неговите црвени линии за решението за името:

МОИТЕ ЦРВЕНИ ЛИНИИ
Македонец, на англиски Macedonian;
македонски јазик. на англиски Macedonian language;
во таков случај, би можел да прифатам
Република Македонија (Скопје), на англиски Republic of Macedonia (Skopje).

Ништо помалку од тоа. И никакви мајмунлаци со гротескни читања и изговори на именки и придавки.

Translate »