Драматично видео од кражба на банкомат во Карловац

loading...

Во Карловац, пред 3 часот наутро во петокот разнесен е банкомат машина, нема повредени, а на местото на настанот се врши истрагата, соопшти полицијата.

Во Карловац банката Зринка Лукиниќ потврдила дека се оштетени нивните банкомати. Таа рече дека дури и тие се уште не знаеле дали од банкоматот се одземени пари , бидејќи тие немаат пристап до банкомат, додека полицијата не ја спроведе истрагата.

“Ние не знаеме ништо, освен тоа дека се случила експлозија и дека банкоматот е оштетен. Ние не знаеме колку е оштетен банкоматот, или е уништен, иако станува збор за многу скапа опрема. Не станува збор за каков било вид на сериозни закани кон банката. Иако за нас вакво нешто се случува прв пат, рекла Лукиниќ.

Полицијата објави дека во 2.39 часот добиле порака од граѓаните за силна експлозија.

Местото каде се случи експлозијата во соседството Дубовац е чувано и опкружено со полициска лента, но се гледа дека делови од банкоматот се разлетани наоколу и оштетени во областа, аоштетени се и некои локални продавници. Тоа е место многу блиску до Управата на полицијата, кој се наоѓа 192 Центар, и во близина на полициска станица во Карловац.

“Ова се некои махери “.изјавила некоја станарка од маалото каде се случила експлозијата

На Фејсбук компанијата ЦДС – Бонд го објави ова драматично видео кое ја покажува целата операција во кој бандитите го разнесоа банкоматот.

 

Pljačka bankomata u Karlovcu – 30.03.2018.

Eksplozija je na 5:30.Pljačka bankomata u Karlovcu – 30.03.2018. Sva prava na snimku polaže CDS – Bond d.o.o.

Posted by CDS – Bond on Friday, March 30, 2018

Translate »