Се вработил како таксист со надеж дека ќе ја најде изгубената ќеркичка, по 24 години успеа

loading...

Никогаш не треба да се губи надеж доказ за тоа е брачна двојка од Кина, денеска, по 24 години, се сретнаа со својата ќерка, која исчезнала во 1994 година, кога имала три години.

Во текот на повеќегодишната потрага, Ванг Мингчинг и неговата сопруга Лиу Денџинг по ќерката Чифенг, тој почнал да вози такси со надеж дека еден ден неговата ќерка ќе влезе токму во неговото возило.

Брачната двојка, се занимавала се продажба на овошје на тезга покрај пат во југозападниот кинески град Ченгд, а еден ден Ванг останал без ситни пари и отишол на кратко до соседната тезга за да раситни, за да може да му го врати на купувачот.

Кога се вратил по неколку минути, не можел да ја најде својата ќерка. Ванг и неговата сопруга, кои имаат уште една ќерка и син, години ја барале Чифенг, но од неа ниту трага.

Еден полициски цртач одлучил да му помогне на семејството со што ја нацртал Чифенг како би изгледала како возрасна.

Цртежот кружел низ интернет, додека Канг Џинг не го видела и забележала колку девојката личи на неа.

Таа стапила во контакт со Ванг и направила ДНК тест. Резултатот бил позитивен, Ванг конечно ја пронашол својата изгубена ќерка.

Translate »