Поранешен пилот на ЦИА тврди дека на Месечината живеат 250 милиони луѓе

loading...

,,Сè што сте слушнале за Месечината е лага!”, Вели поранешниот пилот на ЦИА  Џон Лир, познат во кругот на теоретичарите на заговорот.
Тој тврди дека открил скриени структури на Месечината и покажал неверојатни фотографии за кои вели дека покажуваат вештачки структури. Тој тврди дека 250 милиони луѓе живееле на Месечината во тоа време!
Аматерските астрономи снимија нешто што личи на холографска проекција на површината на Месечината. Дали ќе се користи за да се сокријат структурите, што ќе биде втора причина за холографски дизајн  или за разместување на кратерот?
Луѓето отишле на Месечината во текот на 1940-тите и 1950-тите, користејќи го  Антигравиталното летало на Тесла.
“Не можам да го докажам тоа бидејќи би бил веќе мртов, но тоа е логично, бидејќи на што друго американската влада може да потроши до милијарди долари”, тврди Лир.
Во неговото видео може да се видат фотографии направени од опсерваторијата Џеркс во 1946 година. Тие покажуваат голема експлозија северозападно од Кратерот Ендимион.
Лир објаснува како Месечината била создадена во Јупитер пред 40 милиони години, а за време на последната ледена доба, пред околу 15.000 години, електромагнетниот трактор бил заробен во орбитата на Земјата. Сето ова објаснува од каде на Месечината толку огромни градови, цивилизации и бази.
“Жителите на Месечината се вонземјани кои малку личат на луѓето, исто така има и „сиви “, но тие живеат под површината на Месечината и работат во огромни лаборатории, но приказната продолжува, Земјата е планета, односно казнета планета т.н затвор, а такви планети – затвори има најмалку милијарда, рекол тој.
Но многумина не се согласуваат со ова тврдење, па често е исмејуван од страна на теоритичарите на заговорите.
Инаку, тој е внук на основачот на Лирвет, Бил Лир. Капетан на воздухопловните сили и поранешен пилот на ЦИА, кој управувал со повеќе од  100 различни авиони и над 40 години активени летови. Тој има повеќе пилот-сертификати од кој било друг сертифициран пилот. Тој летал за Азија, Африка, Источна Европа и Блискиот Исток. Видеото погледнете го на следниот линк:
 https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=dI5HD_IZvtU
Translate »