Николовска: Секоја девојка треба да биде посебна на матурската вечер, украс во косата e најновиот светски тренд

loading...

Секоја девојка треба да е sвезда нa матурскатa вечер вели Снежана Николовска долгогодишен фризер и стилист во Студио Грејс.
Во период на матурски вечери, секоја девојка е опседната со помислата што да облече, каква фризура да направи.
Убавата коса е највпечатливиот украс на една девојка. Убавата фризура, овозможува таа да изгледа привлечно, да ги мами погледите, едноставно ја разоткрива нејзината женственост и сексипилност.
 
 Но, секоја фризура не стои на секој облик на лицето. Потребно е довербата да ја дадете на искусен мајстор кој со страст влегува во соработката со секој клиент. Кој сака муштерииите да излезат насмеани од салонот. Матурската е силен повод за една девојка да направи нешто различно, или пак да ја смени бојата на косата. Да користи квалитетниа фарба, или пак глина бланш која не ја оштетува косата. Светски тренд е дијадема во косата или некаков украс со кој девојката ќе изгледа посебно и уникатно.
Мислам дека македонските девојки се покажаа како доста  храбри за ваквите трендови. Предлагам матурантката да биде кралица на матурската вечер со нешто што ќе се издвои од другите, едноставно нешто што ќе ја нагласи индивидуалноста.
Студио Грејс (071 327 o49), токму во овој период, нуди можност за фарбање со уникатните фарби Лакме, и тоа со попуст од 30%. Колекцијата за нега на коса “Лакме “е резултат на долгогодишно искуство, на одбрани состојки и најнови технологии за разубавување. Тоа е причина производите да имаат константен квалитет, постојаност на бои, обезбедена заштита на влaкното и коренот на косата. Квалитетот на “Лакме” фарбите за коса, шампоните, бланшови и гелови е ист, независно дали истите се во Германија, САД, Шпанија или Македонија објаснува Жане .
Translate »