Докторка му ја отсекла главата на бебето при породување

loading...

Плодот бил поставен карлично и сите мислеле дека жената ќе биде породена со царски рез, но д-рката Ваишнави Лаксман, која го водела породувањето, инсистирала жената да се породи по природен пат. Колегите во операционата сала ја преупредиле докторката да запре со породувањето бидејќи бебето ќе умре, но таа продолжила со процедурата.Лаксман ѝрекла на родилката силно да напне. Кога се појавиле нозете на бебето , таа ги повлекла , но при тоа ја отсекла главата на детео, која  останала заглавена  во матката. Двајца други  лекари потоа ја извлекле главата од стомакот на жената и ја сошиле на телото за да може мајката да се збогува со умреното чедо.

 Dr Vaishnavy Laxman accidentally detached a premature baby's head from his body during birth, a tribunal heard

41 годишната докторка го обезглавила бебето при породување

Во тек е судењето на 41 годишната докторка Лаксман.  Породувањето се сличило во болницата Данди во Велика Британија  во март , 2016 година . Процедурата траела 15-20 минути сведочат колегите, кои во неколку наврати, за време на процедурата, ја советувале докторката да го запре  породувањето на 30 годишната пациентка и да се продолжи со царски рез.

 The tragedy happened at Ninewells Hospital in Dundee in 2014

3
Translate »