Млад генијалец од Скопје освои награда за апликација која ги решава проблемите на болните деца

loading...

Даријан Шекеров учевствуваше на натпреварот за млади истражувачи и неговата апликација,, Слико збор,,беше одбрана во конкуренција од 3000 проекти од целиот свет во категоријата,, Борба против болест и глад,, Наменета за децата болни од аутизам.Натпреварувањето  се одржа во Бугарија.

Шеќеров кој ја изработи апликацијата на 15 години,заедно со Благоја Овезовски и Благојче Павлевски од Прилеп и Кристина Тасева од Скопје постигнаа одличен успех на Јуниорската балканска олимпијада по информатика и освоија 3 бронзени медали.

Translate »