Наврна снег во Италија и во Словенија

loading...

Во италијанскиот скијачки центар Алта Бадиа наврнаа околу 30 сантиметри свеж, влажен снег. Овој зимски центар се наоѓа во Доломитес, а надморската височина се движи од 1.324 до 2.250 метри.

Снег паѓа и на словенечката Кредарица, каде во девет часот изутринава биле измерени минус три степени Целзиусови, а снежната покривка изнесувала три сантиметри. Во последните 12 часа паднале 6,3 сантиметри снег.

Translate »