Павел Дуров рускиот Марк Закерберг, Путин го мрази русите го обожуваат

loading...

Неговото име постојано се поврзува со некој скандали, но тој е млад, амбициозен и работи постојано од различни рајски дестинации.

putin-go-mrazi-rusite-go-obozhavaat-kako-izgleda-zhivotot-na-pavel-durov-ruskiot-zakerberg-01.jpg

Павел Дуров (34) е основач на „VKontakte“ мрежата, и месинџерот „Telegram“,  која уште се нарекува и руски Фејсбук, а тој рускиот Марк Закерберг.

Бил врвен студент, добивал стипендии, има милијарди, а во 2014 година ја напуштил Русија.

Руската влада веќе години наназад се обидува да го саботира функционирањето на оваа мрежа, а Русите се собираат на протести за да ѝ дадат поддршка.

Бидејќи Павел Дуров не е обожуван од страна на својата влада, постојано патува низ светот и работи од разни дестинации.

„Режимот на Путин му објави војна на интернетот, а со тоа и војна на слободното општество, велат поддржувачите на Дуров. Преку хакерски напади постојано се вршат блокади врз „Telegram“, но амбициозниот Дуров успева да се избори со тоа и вложува многу пари и енергија за платформата, која има вртоглава бројка корисници, да опстане.

Како изгледа животот на Павел Дуров:

 

Translate »