Спасени македонските скијачи на падините во Банско

loading...

Петмината македонски скијачи и сноубордери, кои скијале надвор од обележаните патеки на планината Пирин и паднале во дол, се извлечени.

Информацијата ја потврди Планинарската спасувачка служба во Банско.

Спасените скијачи се во добра здравствена состојба и неповредени. Пренесени се во хотелите во Банско, каде што биле сместени.

Во 20 часот по локално време, десет спасувачи ја почнале акцијата за извлекување на петмината Македонци откако била сигнализирана спасувачка служба во Банско .


Translate »